Kinder kickboksen

Steeds meer kinderen kiezen voor kickboksen als sport, in plaats van bijvoorbeeld voetbal of ballet. Kickboksen voor kinderen is dan ook een goede sport voor uw kind. Niet alleen is het gewoon een geweldige training die goed is voor hun conditie, het is ook een goede manier om uw kind meer zelfvertrouwen te geven. Kickboksen voor kinderen wordt namelijk op een speciale manier gegeven, waarbij uw kind leert geloven in zijn of haar eigen kracht. Kickboksen laat kinderen echt zien wat ze kunnen.

Voordelen van kickboksen voor kinderen

Kickboksen heeft als sport veel voordelen voor volwassenen. Maar natuurlijk profiteren kinderen ook van de voordelen van deze geweldige sport. Kinder kickboksen is een geweldige sport voor:

  • Meer energie
  • Uw kind voelt zich fitter
  • Het kind ontwikkelt meer zelfvertrouwen
  • Kinderen leren discipline bij het kickboksen
  • Ze leren wat links en rechts is! Door constant links en rechts te moeten stoten en trappen leren ze welk been/arm links is en welke rechts is.
  • Ze worden sterker en leniger
  • Ze leren wat respect is. Respect leer je het beste bij een vechtsport. Hoe ga je met elkaar om? Zowel in als buiten de ring.
  • Ze leren de nummer 1 regel van de vechtsport: vechten doe je in de ring, niet buiten op straat.

Voor welke kinderen is kickboksen geschikt?

Bij Kickboksen Drunen geven wij kinderen kickbokslessen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Uiteraard is ieder kind welkom om te komen kickboksen. We merken zelf dat vooral kinderen met een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en kinderen die moeite hebben met het maken van vriendjes veel baat hebben bij onze kickbokslessen. Voor ieder kind is dit dus een geweldige sport om te beoefenen.

Dramatherapeut om nog meer uit het kickboksen te halen

Naast onze kickbokstrainingen voor kinderen, werken wij ook samen met een dramatherapeut, Yvonne Simons (www.deverkleedkamer.nl). Samen met haar helpen wij kinderen om sterker in hun vel te zitten en steviger in hun schoenen te staan.

Kom een keer kickboksen!

De beste manier om erachter te komen of kickboksen iets voor uw kind is, is door het gewoon eens te proberen. Kom gerust langs of maak even een afspraak voor een gratis proefles. Je kunt je aanmelden bij Pascal Tausch. Stuur een mailtje naar kickboksendrunen@ziggo.nl of een appje naar 06-11236437 voor het inplannen van een afspraak. We zien uw kind graag bij Kickboksen Drunen verschijnen!